X
تبلیغات
MEAT HYGIENE - روش منجمد کردن و نگهداری ماهی در منازل:
وبلاگ تخصصی بهداشت و بازرسی گوشت - توصیه های بهداشتی در ارتباط با مصرف گوشت و فرآورده های دامی

 

بعد از کندن پولکهای ماهی ، محتویات شکم آن را خالی و سر و باله های آن را زده و ماهی را خوب شستشو می دهیم ، ماهی های کوچک را می توان بدون قطعه قطعه کردن فریز کرد ولی انواع بزرگتر را به قطعات کوچک تقسیم کرده و یا فیله آن را متناسب با مصرف یک وعده خانواده منجمد نمایید

برای جدا سازی فیله یا گوشت ماهی بدون استخوان ، چاقو را در طول ستون فقرات ماهی حرکت دهید و گوشت دو طرف آن را جدا کنید.

می توان ماهی های کم چربی را برای مدت 20 تا 30 ثانیه در محلول نمک قرار داد این محلول را با افزودن یک چهارم پیمانه نمک به چهار پیمانه آب تهیه نمود با انجام این عمل (خواباندن در محلول نمک) به حفظ طعم و بافت و کاهش تراوش مواد در حین انجماد کمک می کنید. ماهی های چرب را به منظور حفظ طعم و بافت به مدت 30 ثانیه در محلول آبلیمو  که از اضافه کردن یک پیمانه آبلیمو به چهار پیمانه آب تهیسه شده است، قرار دهید.

بسته بندی کردن ماهی نیز مشابه گوشت قرمز است که از 2جدار لفاف غیر قابل نفوذ و برچسب مشخصات ماهی و زمان فریز آن در بین این دو جدار تشکیل شده است .

در مبحث گوشت قرمز (توصیه به مصرف کنندگان گوشت قرمز) بسته بندی و نحوه فریز کردن به تفصیل آمده است.

روش دیگر برای انجماد ماهی وجود دارد و آن قرار دادن ماهی در ظرفی مناسب و ریختن آب سرد بر روی آن و سپس گذاشتن ظرف و محتویات آن در داخل فریز است بعد از آنکه آب یخ زد ظرف را از فریزر خارج کرده و قالب یخ که محتوی ماهی است را از ظرف جدا می کنیم و بعد این قالب را نایلون پیچی کرده و داخل فریزر قرار می دهیم...

مدت زمان نگهداری ماهی در فریزر منازل بسیار کمتر از ماهی منجمد شده در سردخانه است چرا که شرایطی از قبیل تونل انجماد با برودت منفی 36 درجه سانتی گراد برای انجماد و سالن های نگهداری با برودت منفی 18 درجه سانتی گراد با رطوبت نسبی مناسب ، در منازل مهیا نمی باشد. از طرفی بنا به ضرورت و نیاز روزانه در فریزر باز و بسته می شود و هر چند مدت نیاز به دیفراس نمودن فریزرها می باشد که از عمر ماندگاری گوشت و محتویات داخل آن می کاهد. لذا توصیه می شود علیرغم رعایت شرایط بهداشتی بیش از 3 ماه ماهی ها را برای مصرف در فریزر نگهداری ننمایید.

نظر یادتون نره ممنون

 

+ نوشته شده در  ساعت 0:8  توسط اکبر بنی محمود | 
 
صفحه نخست
پست الکترونیک
آرشیو
عناوین مطالب وبلاگ
درباره وبلاگ
امروزه بیش از 600 نوع بیماری مشترک بین انسان و دام شناسایی شده است که بخش عمده ی آنها از طریق موادغذایی به ویژه گوشت و فرآورده های دامی به انسان منتقل می شود، بیماریهای مشترک یا همان زئونوزها (zoonoses) بیماریها و عفونتهای هستند که بین انسان و سایر مهره دارها و بالعکس منتقل می شود البته در این میان نقش عوامل غیر عفونی مانند توکسین ها و سموم نیز قابل توجه است و همچنین مخاطرات ناشی از بقایای داروهای دامپزشکی نظیر آنتی بیوتیک ها و مواد هرمونی و . . .
لذا بازرسین گوشت در مسیر تامین امنیت غذایی، غذای سالم، پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال به انسان و تامین سلامت جامعه قدم برداشته اند و برای تحقق شعار جهانی، دام سالم، غذای سالم، انسان سالم که توسط سازمان خواربار و کشاورزی جهانی مطرح گردیده همواره در تلاش می باشند.

پیوندهای روزانه
آشنایی با کشتارگاه صنعتی دام
سندرم هالزون
عمر ماندگاری Shelf Life انواع فرآورده های خوراکی دامی
3بیماریهای مهم قابل انتقال از طیور به انسان
تب کیو
اکتینو مایکوز
بیماری سل پرندگان
بیماری سالمونلوز
بیماری کلی باسیلوز
آلرژنهای غذایی
آشنایی با کشتارگاه طیور
بهداشت و بازرسی گوشت
مراحل تکامل جوجه در تخم مرغ (تصویر)
آرشیو پیوندهای روزانه
نوشته های پیشین
هفته اوّل دی 1391
هفته سوم آبان 1391
هفته دوم آبان 1391
هفته اوّل مهر 1391
هفته دوم مرداد 1391
هفته چهارم تیر 1391
هفته سوم تیر 1391
هفته اوّل اردیبهشت 1391
هفته چهارم فروردین 1391
هفته سوم اسفند 1390
هفته چهارم بهمن 1390
هفته سوم بهمن 1390
هفته دوم بهمن 1390
هفته دوم دی 1390
هفته سوم آذر 1390
هفته دوم آذر 1390
هفته اوّل مهر 1390
هفته چهارم شهریور 1390
نویسندگان
اکبر بنی محمود
ولی الله خیری
پیوندها
پورتال اداره كل دامپزشكی آذربايجان شرقی
(صنایع غدایی)mohsen7842
مقالات علمی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی
English Learner`s جواد ابراهیمی
علوم پزشکی دات کام>> ویژه کنکور ارشد و دکتری
VETERINARY NECROPSY1
VETERINARY NECROPSY2
متن کامل درسنامه بازرسی گوشت فائو
اطلس بیماریهای طیور
وبلاگ دامپزشک - بانک مقالات دامپزشکی
لذت آشپزی با ساناز
علوم دامی دانشگاه تبریز -90
ஜپرستاری مـهـر 87 تبریزஜ
آموزش به بیمار(gisoo)
دانشجویان دامپزشکی 89 همدان
سایه روشن( هادی داداش)
دل تنها
♥تاوان حوا بودن♥
سایت دامپزشکان برتر
سایت مرجع صنعت دام و طیور و آبزیان
اطلس وگالري عكس ها و تصاوير پزشكي (پايگاه اطلاع رساني پزشكان ايران)
مجله تحقيقات دامپزشكي
جوک ولطیفه های دامپزشکی
مقالات و تازه هاي دامپزشکي
انجمن درمانگران ایران
ترانه ی رهایی(پزشکی)
 

 RSS

POWERED BY
BLOGFA.COM

نام شما :
ايميل شما :
نام دوست شما:
ايميل دوست شما:

Powered by 20Tools